Dassen

Dassen leven in gemengde bossen die heuvelachtig zijn, zodat ze er hun burchten kunnen bouwen. Hun voedsel zoeken ze (‘s nachts) in akkers en graslanden in de omgeving. De das eet vooral wormen, maar ook muizen, egels, konijnen, insecten, fruit en granen. Op hun tochten steken dassen regelmatig wegen over.

Dassen maken gebruik van ecoducten, ecovalleien, ecotunnels en ecokokers.