Meer lezen

Amfibieën onderweg

Ben je benieuwd hoe zo’n amfibieëntunnel er uit ziet qua ontwerp en waarop je moet letten bij de aanleg? Dan kan de folder ‘Amfibieën onderweg. Maatregelen voor de bescherming van amfibieën op onze wegen’ van het Departement Omgeving interessant zijn.

De Beestige Brug

In De Beestige Brug ondervinden Suske en Wiske aan den lijve hoe het is om een dier te zijn in Vlaanderen.

Dieren onder de wielen 2.0

'Dieren onder de wielen 2.0' is de naam waarmee Natuurpunt communiceert rond een opdracht die ze uitvoert voor de Vlaamse overheid - Departement Omgeving: 'Inventarisatie en evaluatie van de impact van het verkeer op wilde dieren in Vlaanderen'

Ecologisch bermbeheer

Wil je meer te weten komen over ecologisch bermbeheer? Lees dan zeker de ‘Leidraad Natuurtechniek – Ecologische Bermbeheer’ van het Departement Omgeving.

Agentschap Natuur & Bos

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), een agentschap van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Departement Leefmilieu, Natuur & Energie

De doelstelling van het Departement Omgeving is het realiseren van een kwaliteitsvol leefmilieu, waarin op een duurzame wijze gebruik wordt gemaakt van diverse voorraden.

Infra Eco Network Europe

Europees netwerk van specialisten rond ontsnippering.

MJPO

Het 'Meerjarenprogramma Ontsnippering' in Nederland

Vademecum Natuurtechniek

Op zoek naar gedetailleerdere informatie? Bekijk dan deze pagina van het Departement Omgeving. Je vindt er het ‘Vademecum Natuurtechniek. Inrichting en beheer van wegen’.